Zit jij ook al in de crypto?

Tegenwoordig zijn er enorm veel beleggers actief in de crypto wereld. De kans dat je al eens van de Bitcoin of ethereum hebt gehoord is waarschijnlijk vrij groot. Er is de afgelopen jaren een enorme hype ontstaan. Dit komt doordat crypto's als Bitcoin enorm in waarde zijn gestegen. Op het moment dat je een beetje bitcoin koopt en vervolgens stijgt bitcoin in waarde, betekent dit dat jouw inleg ook in waarde stijgt. Dit verschil is je winst of verlies. Maar first of all, wat betekent crypto nu eigenlijk precies? Het woord ‘crypto’ betekent ook wel ‘geheim’ of ‘verbergen’. Het wordt gezien als een techniek die een bericht kan versleutelen. Het woord cryptografie zorgt er dus voor dat bijvoorbeeld onbevoegden geen toegang kunnen krijgen tot bepaalde informatie. 

Hoe investeer je in crypto?

Wanneer je wilt investeren in crypto moet je een account aanmaken bij een broker. Er zijn veel verschillende brokers, misschien heb je al wel eens van een paar brokers gehoord zoals Binance en Bitvavo. Hier kun je binnen enkele minuten gemakkelijk vrijwel alle crypto kopen die er zijn. Elke broker is anders, bij de ene broker kun je niet alle cryptos kopen en bij de andere broker weer wel. Er zijn ook brokers waar je per aankoop en verkoop van crypto veel transactiekosten moet betalen. Door dit alles kan het goed zijn om je in ieder geval goed te verdiepen in de broker die je wilt gaan gebruiken. Het is natuurlijk zonde als je meer kwijt bent aan transactiekosten dan aan de daadwerkelijke winst van de crypto. 

Welke crypto kopen?

Welke crypto kopen? Er zijn veel verschillende soorten crypto's die je kunt gaan kopen. Wanneer je gaat investeren in crypto is het verstandig om jezelf goed in de desbetreffende crypto te gaan verdiepen. Wanneer je dit niet doet kan het zijn dat je onverwachts een flink verlies tegemoet gaat. Je kan kiezen uit zowel altcoins, als normale crypto. Je hoeft geen hele crypto te kopen. Je hoeft dus niet daadwerkelijk 40.000 euro neer te leggen voor een bitcoin. Je kan gerust 0,05% bitcoin kopen. Hierdoor kan ook iedereen beleggen in crypto’s. Het maakt niet uit hoeveel je in wilt leggen. Sommige crypto’s stijgen in een korte tijd met wel 100%, mede hierdoor is het dan ook heel populair onder vrijwel alle beleggers. Zowel jong als oude beleggers beleggen in cryto. Echter is het toch iets vrij nieuws, hierdoor is het vooral in de jeugd aardig populair.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *