Wat zijn de voordelen van een usb c kabel + adapter?

De markt qua opladers verandert regelmatig. Zo was het voorheen gebruikelijk om een usb a kabel te gebruiken en dat is tegenwoordig compleet anders. De afgelopen jaren zie je namelijk dat steeds meer toestellen gebruik maken van een usb c kabel. De vraag die hierdoor bij velen opspeelt is waarom wordt hier steeds meer voor gekozen en wat zijn de voor- en nadelen hiervan.

De kabel neemt minder ruimte in

Een voordeel van een usb c kabel is dat deze minder ruimte inneemt. Het einde van de kabel is namelijk vele malen kleiner. Dit zorgt ook voor een ander voordeel. Zo neemt de kans dat de kabel beschadigd af.  De kabel blijft namelijk minder snel ergens achter hangen en verbuigd ook minder vaak rondom de aansluiting. 

Hij past altijd

Waarbij je bij een usb a kabel nog weleens het probleem hebt dat je de kabel verkeerd in de adapter probeert te duwen, is dat bij een usb c kabel verleden tijd.  Doordat de aansluiting symmetrisch is, past hij altijd in de adapter. Ook dit draagt bij aan den langere levensduur van zowel de kabel als adapter. 

 

Beeld, stroom en data

 

Een ander voordeel van de usb c kabel is dat je zowel beeld stroom als data via dezelfde kabel tegelijkertijd kunt overbrengen. Naast dat je dus meerdere functies tegelijk kunt vervullen, gaat het ook nog eens een stuk sneller. Let er overigens wel op dat deze voordelen niet voor elke kabel gelden. Kijk daarom vooraf goed of dit wel het geval is voor de kabel die jij wilt kopen. Ook de laadsnelheid is behoorlijk variabel. Je kunt dan ook het beste eenmalig wat meer geld uitgeven om de best mogelijke kabel te bemachtigen. Een variant die veruit het snelst is, is de Thunderbolt 3. Deze variant zie je onder andere terug bij de Macbooks.

Een stuk minder kabels nodig

Moderne apparaten maken tegenwoordig gebruiken van een usb-c aansluiting. Mocht deze trend zich voortzetten, dan zul je na verloop van tijd een stuk minder kabels nodig hebben. Dit zorgt onder andere voor een opgeruimd bureau. Daarnaast kan het je op de lange termijn ook geld besparen. Zo dient een usb c kabel 10.000 keer in en uit de adapter te kunnen.  

Mocht je enkel een usb c kabel bij je telefoon hebben gekregen, dan kun je een usb c adapter bestellen via het internet. De kosten hiervan zullen niet veel verschillen. Wil je een uitstekend merk? Dan dien je meer te betalen voor een usb c adapter. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *