Wat neem je mee naar het bos?

Ga je binnenkort een weekendje weg naar het bos? Of hou je ervan om op vakantie veel te wandelen? Dan is het altijd verstandig om een lijstje te maken van de spullen die je mee moet nemen. Zo vergeet je niets en ben je voorbereid om lekker te wandelen. In dit blog noem ik de belangrijkste dingen die je niet moet vergeten tijdens een wandeling in het bos.

Wandelschoenen

Ten eerste is het natuurlijk een goed idee om comfortabele, stevige wandelschoenen mee te nemen. Het liefst een paar schoenen dat je al hebt ingelopen. Als je met nieuwe schoenen gaat wandelen kun je namelijk snel last krijgen van blaren. Kies voor hoge schoenen met een stevige grip. Zo voorkom je dat je uitglijdt en dat er een teek op je been kan kruipen. Neem daarnaast sowieso voor de zekerheid blarenpleisters mee. Wanneer je merkt dat je een blaar krijgt, kun je deze erop plakken om te voorkomen dat de blaar erger wordt.

Telefoon

Wanneer je gaat wandelen moet je niet je telefoon vergeten! Stel je voor dat je de weg kwijtraakt. Op je telefoon kun je – mits je bereik hebt – altijd iemand bellen wanneer je verdwaald en heb je bovendien een kaart en kompas bij de hand. Zorg ervoor dat je telefoon goed is opgeladen en vergeet niet een telefoonhoesje mee te nemen. Heb je nog geen telefoonhoesje? Koop dan bijvoorbeeld een iphone 13 mini hoesje of een iphone XR hoesje. Het is belangrijk dat het hoesje goed bij je telefoon past, anders kun je hem toch beschadigen als hij valt.

Water

Tijdens het wandelen zal je veel water nodig hebben. Het is goed voor je om gehydrateerd te zijn en zeker als je gaat wandelen is het belangrijk om dat niet te vergeten. Zorg er dus voor dat je tijdens je wandeling een rugzak meeneemt met daarin een fles water. Daarnaast is het ook handig om iets te eten bij je te hebben.

Warme kleding

Als je in de zomer gaat wandelen is het overdag misschien niet fijn om warme kleding aan te doen. Toch is het fijn om in ieder geval een trui of fleecejack mee te nemen voor als het ’s avonds afkoelt. Daarnaast is een lange broek ook geen slecht idee, in verband met muggen en teken. Ga je alleen overdag wandelen en schijnt de zon de hele dag? Dan kun je ook overwegen om alleen een korte broek mee te nemen en een tekentang mee te nemen voor de zekerheid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *