Wat maakt de dtp-vaccinatie belangrijk?

Er zijn heel wat verschillende vaccinaties die je in je leven krijgt. De een vind vaccinaties belangrijk en de ander snapt niet zo goed waar het allemaal goed voor is. Zo is dit ook bij de dtp vaccinatie. Al is dit een behoorlijk belangrijk vaccinatie als het om reizen of evenementen gaat. Het is erg belangrijk om hier rekening mee te houden.

Waarvoor is de dtp-vaccinatie

Voordat je een vaccinatie neemt, wil je wel weten waarvoor de vaccinatie is. De dtp-vaccinatie is tegen difterie, tetanus en polio. Dit zijn infectieziektes die zeer besmettelijk zijn. Dit is dan ook de reden dat kinderen deze vaccinatie vaak krijgen als ze 9 jaar oud zijn. Als kind krijg je deze, zodat je langdurige beschermd bent. Op die manier kun je voorkomen dat de kinderen in de toekomst zelf ziek worden of anderen aan steken.

De vaccinatie wordt als je 9 bent in combinatie met het BMR-vaccinatie gegeven. Dit is de vaccinatie tegen bof, mazelen en rodehond. De vaccinaties worden allebei tegelijkertijd bij de kinderen toegebracht. Dit is erg fijn, want dan hoeft het kind maar eén keer verschillende vaccinaties te laten zetten. Zo voorkom je dat je als ouders steeds opnieuw ergens naar toe moet.

Waarom dtp-vaccinatie nemen?

De dtp-vaccinatie wordt vooral nog gezet bij mensen die op reis gaan. De infecties zijn ontzettend makkelijk over te dragen. Soms kun je met een hoest al besmet zijn door iemand anders. Als je gaat reizen of naar een groot evenement gaat, kan dit een erg groot risico zijn. Elk land is anders en heeft een ander beleid met vaccinaties. Dit is dan ook het geval als je ergens naar toe gaat. Je kan het in sommige gevallen oplopen en je kan er ernstig ziek van worden waardoor het goed is om te kijken naar de mogelijkheden die hierbij gepaard gaan.

Als je de dtp-vaccinatie niet neemt, is de kans een heel stuk groter dat je een van de drie ziektes oploopt. Als dit het geval is, word je ernstig ziek. Het kan je hele leven slopen als je geen vaccinatie neemt. Het wordt dan ook altijd aan te raden om er een te nemen. Zowel bij kinderen als bij oudere mensen wordt het aangeraden om er alsnog een te nemen als je er nog geen hebt. Door de vaccinaties te nemen, voorkom je erg veel leed bij jezelf of je familie. Niemand wil uiteraard ziek worden van een vervelende infectieziekte. Dit kun je op die manier voorkomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *