Op vakantie in Nederland: Ja joh?

Ein-de-lijk mogen we weer op vakantie. Het voelt nog altijd een beetje vreemd, en dingen zijn natuurlijk nog niet helemaal back to normal, maar sommigen van ons hebben afgelopen zomer al weer de caravans volgeladen en de kinderen in de achterbak getild, en zijn we afgereisd naar de verre hoeken van… Ja, waar zijn we eigenlijk heen gegaan? Sommigen van ons zijn ver weg gegaan, maar lang niet allemaal. Kan je eigenlijk ook op vakantie in eigen land? Hoe plan je een goede, leuke vakantie Nederland, en vooral een Last minute vakantie Nederland?

Onontdekt pareltje

Nederland is stiekem een heel leuk land om in op vakantie te gaan. Het wordt altijd een beetje overschaduwd door landen met meer zon, meer strand en meer traditioneel toeristische trekpleisters (alhoewel, het wordt niet veel traditioneler dan klederdracht, windmolens en klompen), maar op vakantie in Nederland kan erg leuk zijn. Het eerste waar je over na moet denken is wat voor vakantie jij en je eventuele gezelschap fijn vinden. Sommige mensen gaan graag op vakantie om juist heel veel te doen; musea bezoeken, het nachtleven ontdekken, cultuur snuiven. Anderen gaan juist op vakantie om te relaxen op de ‘traditionele’ manier; de hele dag aan het zwembad liggen, anyone? Het is allereerst, bij het plannen van je vakantie Nederland, dus belangrijk om na te denken over wat je graag doet op je vakantie, en wat dus je eventuele gezelschap graag doet. Het is ook altijd fijn om mensen mee te nemen die enigszins, een beetje hetzelfde willen als jij, of hier in ieder geval goede afspraken over te maken.

Actief of rustig?

Laten we dan ook even gaan kijken welke plekjes in Nederland fijn zijn voor de twee soorten vakantiegangers. Natuurlijk hoef je niet standaard in een van die twee hokjes te passen, je mag zeker wisselen (dat doe ik zelf ook constant), maar toch! Voor de mensen die graag veel doen in hun vakantie zijn eigenlijk alle grotere steden in Nederland aan te raden. Natuurlijk is er Amsterdam, maar ook steden als Utrecht en Arnhem zijn erg leuk. Nederland heeft veel leuke musea en andere dingen om je in vast te bijten. Ook is er redelijk veel geschiedenis en zijn er altijd mooie bioscopen om te bezoeken. Voor de mensen die minder actieve dingen willen doen in Nederland, is er ontzettend veel natuur. Er is heide, er zijn enorme, mooie bossen en er is natuurlijk een fijne kust waar, ook al is het hier niet altijd tropisch warm, je toch heerlijk kan ontspannen. Er is iets ontspannends aan de zee.

Dus, schrijf Nederland niet te snel af als vakantiebestemming. Denk er eens over na, en fijne vakantie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *