Ongeluk gehad en een schadevergoeding claimen? Hier moet je op letten! 

Het kan helaas voorkomen: je hebt een ongeluk gehad. Hierbij kan er schade zijn ontstaan, bijvoorbeeld materiële schade aan je auto, maar ook lichamelijk of emotioneel letsel zijn veelvoorkomende schades bij ongevallen. Heb jij letsel opgelopen na een ongeval en wil je hiervoor een schadevergoeding claimen? Dan is dit artikel geschreven voor jou! Hier lees je de belangrijkste aandachtspunten en tips bij het claimen van een schadevergoeding bij een ongeval. 

 

  1. Informatie verzamelen

Begin na het ongeval gelijk met het verzamelen van informatie. Zorg dat je de kentekens en contactgegevens van alle betrokken partijen noteert. Maak foto’s van de verkeerssituatie en noteer welke inzittenden er bij welke auto horen (iedereen van 16 jaar of ouder in een auto is een getuige). Waar mogelijk: noteer ook de contactgegevens van andere getuigen, zoals omstanders. Vul je schadeformulier in en laat de andere betrokken partij dit ook doen. Zorg ervoor dat je het schadeformulier alleen tekent als je het ermee eens bent. Kijk ook goed om je heen en zoek naar eventuele beveiligingscamera’s die het ongeval wellicht opgenomen hebben. Dit kan later van pas komen.

 

  1. Accepteer niet zomaar een onderhandse betaling

Na de aanrijding kan het voorkomen dat de andere partij je geld aanbiedt om zo onderling de schade direct te regelen. Dit kan verleidelijk zijn, maar stem hier niet mee in! Je moet er nog achter komen hoe groot de schade, hoe groot het eventuele lichamelijke letsel is en welke kosten hieraan verbonden zijn. Je hebt dus geen idee of het aangeboden bedrag kostendekkend is. Ook op een later moment kan deze partij (of de verzekeraar van deze partij) je benaderen en je een bedrag aanbieden ter afkoping van de schade. Ga er niet op in, want de schade valt meestal veel hoger uit dan je in eerste instantie denkt.

 

  1. Stel de andere partij snel aansprakelijk

Wil je na de aanrijding de schade verhalen op de andere partij? Stel de partij dan snel aansprakelijk. Wacht niet te lang met het inschakelen van een letselschade specialist om je te helpen bij het vaststellen en innen van de schadevergoeding. De letselschade kan verjaren, dus je doet er goed aan om snel te handelen met de hulp van een professional die jouw belangen behartigt. Overigens zijn de kosten van een letselschade specialist vaak te verhalen op de andere partij. Ga je een specialist inschakelen? Zorg er dan voor dat deze geregistreerd staat in het Register Letselschade, zoals deze letselschade advocaat Leiden. Dan ben je zeker van de deskundigheid en betrouwbaarheid van de ingeschakelde hulp. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *