Meer opslagruimte nodig op je computer? Koop een externe harde schijf

externe harde schijf

Wanneer je regelmatig bestanden downloadt en opslaat op je computer zal de harde schijf van je computer vroeg of laat vol raken. Als dit eenmaal het geval is, is het natuurlijk enorm zonde om alleen om die reden een nieuwe computer te kopen, zeker als het apparaat verder nog gewoon prima functioneert. Het is dan logischer om er een externe harde schijf bij te kopen. Deze externe harde schijven, ook wel HDD’s genoemd, zijn tegenwoordig beduidend minder duur dan vroeger. Ze bieden bovendien talrijke voordelen. Lees verder om daar het fijne van te weten.

externe harde schijf

De voordelen van externe harde schijven op een rijtje

Als je gebruik maakt van een externe harde schijf, dan profiteer je van de volgende voordelen:

  • Je kunt zo veel mogelijk bestanden op de externe schijf plaatsen, zodat je op je computer weer ruimte hebt om nieuwe bestanden op te slaan.
  • Je kunt een externe harde schijf makkelijk meenemen naar andere plekken. Dat is ideaal als je eens ergens op visite wat foto’s wilt laten zien of als je in de woning van een ander samen aan een project gaan werken op de computer.
  • Cybercriminelen kunnen onmogelijk gegevens stelen van een externe harde schijf. Een veiligere manier om bestanden op te slaan is dus nauwelijks denkbaar.
  • Het is eenvoudig om van (de inhoud van) externe harde schijven back-ups te maken. Mocht je schijf dan onverhoopt eens kwijt raken of door schade of een brand verloren gaan, dan heb je altijd je bestanden nog op een andere plek staan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *