Je scooterrijbewijs halen, hoe doe je dat?

scooterrijbewijs

Tegenwoordig heb je allerlei verschillende rijbewijzen die je kan halen, je behaald deze om een bepaald voertuig te kunnen besturen. Je hebt rijbewijzen voor auto’s, brommers en ook scooters. Een scooterrijbewijs kan je tegenwoordig behalen als je 16 jaar oud bent, daarvoor kan je wel al beginnen met de rijlessen. Als je zestien bent mag je dus beginnen met het rijden op de scooter. Maar als je alleen in een auto wilt rijden moet je minimaal 18 jaar oud zijn, wel mag je vanaf 16,5 beginnen met rijlessen. Daarom willen sommige jongeren nog een half jaartje wachten met rijlessen voor een scooter en daarna gelijk met hun autorijbewijs beginnen. 

Belangrijk

Om je scooterrijbewijs te behalen moet je als eerst een theorie examen afgerond hebben. Dit theorie examen onderschatten veel mensen omdat ze er vanuit gaan dat het een makkelijk examen zou zijn. Daarom is het slagingspercentage van het theoretische examen ook erg laag in tegenstelling tot andere examens. Uit onderzoek blijkt namelijk dat ongeveer de helft van de deelnemers in de eerste keer slaagt, waar het slagingspercentage ongeveer 48% is. Dat meer dan de helft niet slaagt en het examen dus minimaal twee keer moet doen is best erg, vooral omdat de meeste zakken omdat het onderschat wordt. Natuurlijk is het examen niet makkelijk maar als je jezelf goed voorbereidt en op tijd begint met leren, zou het beter gaan natuurlijk.

scooterrijbewijs

Praktijkexamen

Om een scooterrijbewijs heb je naast een theoretisch examen natuurlijk ook een praktijkexamen nodig om uiteindelijk scooter te kunnen rijden. Het praktijkexamen voor dit rijbewijs wordt als makkelijker gezien, omdat je hier al vaker mee bezig geweest bent natuurlijk. Het praktijkexamen bestaat uit 25 minuten waar je allerlei je getoetst wordt op allerlei vlakken. Het wordt makkelijker gezien omdat je alles al vaker uitgevoerd hebt tijdens de rijlessen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *