Tips 

De winter komt er weer aan en niet alleen wij hebben het koud

Ook al hebben we net nog een paar warme zomerdag gehad. Waarschijnlijk waren dat wel de laatste van het jaar want de herfst staat alweer bijna op ons te wachten en dan zal dus ook de winter daarna volgen. Dit betekent dat er weer een hele hoop gezellige dagen voor de deur staan maar met de winter komen ook wat minder leuke dingen kijken. Denk bijvoorbeeld aan de koude temperaturen, sneeuw en het feit dat het een stuk sneller donker wordt. Voor sommige zijn deze dingen niet vervelend maar voor een groot deel van Nederland wel. En niet alleen wij als mensen hebben het een stuk sneller koud. Ook onze trouwe viervoeter heeft het sneller koud! En daar moet natuurlijk ook verandering in worden gebracht.

Jezelf warm houden

Als eerst is het natuurlijk een goed idee om de verwarming een tikje hoger te zetten. Als je alleen woont of met iemand woont die het ook snel koud heeft is dit natuurlijk heel handig. Tegenwoordig heb je ook verwarming die je per kamer of ruimte kan aanzetten. Dus in de woonkamer wil je bijvoorbeeld wel wat warmte maar in de slaapkamer is het niet nodig. Of misschien is alleen vloerverwarming wel voldoende. Dikke huissokken en pantoffels zijn heel goed tegen de kou in huis. Wanneer je bijvoorbeeld op blote voeten loopt, verlaat veel warmte je lichaam. Om het warm te krijgen, is het verstandig om je voeten goed in te pakken. Kies voor wat hogere pantoffels en niet degene die open zijn aan de achterkant. Er bestaan ook speciale warmtedekentjes. Dit zijn elektrische dekens die je of onder je matrashoes kan leggen of juist over je heen. Ook is het lekker om deze alvast aan te zetten als je naar bed gaat. Zo kan je bed alvast lekker opwarmen en kan jij heerlijk slapen.

Je hond warm houden

Ook al hebben honden een vacht die hun deels wel warm kan houden. Toch hebben ze het tijdens de winterse dagen ook echt wel eens koud. Binnenshuis kan je ze daarom ook best wel lekker toedekken met een dekentje. Zodra je hond het dan te warm heeft zal hij dat zelf aangeven door eronder vandaan te komen. Zodra je naar buiten gaat met je hond is een Hondenjas of hondenschoentjes echt niet overbodig! Zeker als het heeft gesneeuwd of aan het vriezen is beschermt dit de vacht en de voetzooltjes van je hond.

Related posts

Leave a Comment