Alle voor- en nadelen van Vinyl en PVC vloeren op een rijtje.

visgraat vloer

Als je een nieuwe vloer wilt uitkiezen, is de keuze enorm. Er zijn hartstikke veel verschillende soorten vloeren te krijgen in verschillende kleuren en maten. Dit maakt de zoektocht er niet makkelijker op. Als je denkt aan vloeren, is de kans groot dat je direct denkt aan een houten vloer of aan laminaat. Een populaire houten vloer, is de visgraat vloer. Maar er zijn nog veel meer soorten vloeren, waaronder Vinyl en PVC. Daarom zul je in dit artikel meer lezen over de voor- en nadelen van de Vinyl en PVC vloeren. 

Vinyl

Vinyl vloeren zijn vloeren die gemaakt zijn van harde kunststof materialen, bestaande uit meerdere lagen. De bovenste laag van de vinyl vloer is een harde, slijtvaste laag, wat ervoor zorgt dat de vloer erg lang mee gaat.

  • Voordelen: ten eerste is een groot voordeel van vinyl dat het makkelijk is om dit te onderhouden, maar dat niet alleen. De prijs is ook nog eens relatief goedkoop en de vloeren zijn vochtbestendig. Dit houdt in dat de vloer niet zomaar beschadigd raakt door vocht. Dit maakt dat vinyl vloeren vooral geschikt zijn voor keukens en badkamers. Als laatste hebben deze vloeren ook nog eens een geluiddempende werking. De buren hebben nergens last van als jij staat de dansen op de badkamervloer met je favoriete muziek!
  • Nadelen: een nadeel van vinyl vloeren is dat zware meubels een afdruk kunnen achterlaten op de vloer.
visgraat vloer

PVC

PVC is ook een kunststof vloer, dat uit verschillende lagen bestaat. Het verschil met vinyl vloeren is dat PVC doorgaans net iets sterker is. Het is te vergelijken met laminaat.

  • Voordelen: PVC vloeren zijn ook relatief goedkoop en ze zijn makkelijk te onderhouden: een dweil en stofzuiger er overheen en klaar is kees.
  • Nadelen: door de beschermende PU-toplaag van PVC vloeren, is de vloer net wat sterker in vergelijking tot vinyl. Een nadeel van de dunne vloer, is dat het noodzakelijk is om een egale basis te hebben waarop de vloer gelegd wordt. Je kunt dus niet zomaar een PVC vloer leggen over een oude vloer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *